Виробник твердотільних акумуляторів QuantumScape опублікував звіт, де описав свої нещодавні розробки. Зокрема, стало відомо, що твердотільні елементи можуть вдвічі скоротити час заряджання електромобілів та збільшити об’ємну щільність акумулятора більш ніж на 50%. 

У звіті йдеться про новий 16-шаровий твердотільний елемент – перший доказ концепції власного формату комірок QuantumScape. Компанію заснували у 2010 році з метою розробити масштабовані, ефективні твердотільні батареї. 

У грудні 2020 році виробник заявив, що досяг «значного прориву» – а у лютому продемонстрував перший в індустрії одношаровий елемент, який пройшов 400 послідовних циклів швидкої зарядки. За 15 хвилин елемент змогли зарядити на 10% – 80%. При цьому він зберігав більше 80% початкової енергії.  

У новому звіті QuantumScape розповіла про розробку 16-шарового твердотільного елементу батареї, який уже витримав 500 циклів зарядки. При цьому він поводився так само, як і попередні елементи компанії. 

Крім того, що новий елемент має більше шарів, він вперше демонструє власну архітектуру елемента QuantumScape. Вона є достатньо гнучкою, щоб підтримувати безанодний формат. Компанія говорить, що це обнадійливий доказ на користь концепції гнучкого формату. Однак до її комерційного використання залишається ще багато роботи. 

Компанія також збирається масштабувати та оновити виробничу лінію. Крім того, компанія сподівається доставити елементи А-зразка принаймні одному клієнту у 2022 році. Зразок матиме десятки шарів та зможе продемонструвати основний функціонал елементів батареї. 

Відомо, що QuantumScape має п’ять контрактів із клієнтами, троє з яких належать до топ-10 виробників автомобільного обладнання. Один з клієнтів вже успішно протестував 10-шарові елементи і зараз їх перевірка перейшла до іншого. Відомо, що один з цих клієнтів – Porsche. Він належить до Volkswagen Group, яка є раннім спонсором QuantumScape.