Спеціалісти компанії First Mode з Сієтла перетворили величезну кар’єрну вантажівку Komatsu 930E на електромобіль, замінивши її дизель-електричний двигун кастомной силовою установкою на водневому паливі, потужністю 2 МВт!

Кар’єрна вантажівка Komatsu 930E яку з 1996 року випускає у США японська компанія Komatsu була гібридною від народження – 16 циліндровий дизельний двигун виступав тут як генератор, який виробляв енергію для електричного приводу коліс. Потужність дизеля в залежності від моделі та року випуску складала від 2 014 до 2 600 кВт (2 700 – 3 500 к.с.). Вага вантажівки-гіганта – 210 тонн, а кузов вміщує 270 тонн породи.

210-тонну кар’єрну вантажівку перетворили на найбільший у світі електромобіль

Спеціалісти компанії First Mode взяли одну таку вантажівку, що працює на платиновій копальні у Південній Африці, та замість дизеля встановили вісім водневих паливних елементів від Ballard потужністю по 100 кВт та цілий стос літій-іонних акумуляторів від Williams Advanced Engineering (так, це сестринська компанія тієї самої Williams Racing, яка виступає у перегонах Formula 1). Батарея в змозі видавати потужність у 1,1 МВт, а на піки й до 2 МВт.

Враховуючи потужність, вагу та розмір новий Komatsu 930E – 100% найбільший у світі повністю електричний автомобіль. І, схоже, це лише початок, власники копалин зацікавлені у переході на електричну тягу, тим більше, що до цього їх спонукає законодавство.