У більшості випадків Google Maps пропонує плаский вигляд місцевості. Режим Google Earth 3D дозволяє додати трохи об’єму і побачити 3D-будівлі. Однак зараз компанія оголосила про новий режим для перегляду міст – Immersive View

Режим перетворює Google Карти на 3D-версію SimCity з графікою рівня ААА, яку використовують для відеоігор. Тут є штучні автомобілі, які їдуть дорогами, та пташки, які летять у небі. Хмари блукають над головою та кидають тіні на світ. Симулюється навіть погода та реалістичні зображення на воді, які змінюються разом із точкою огляду. У Лондоні навіть є анімоване колесо огляду, що обертається. 

Google (поки що!) не може відстежувати об’єкти на кшталт пташок, однак багато речей у симуляції засновані на реальних даних. Автівки можуть відповідати справжньому трафіку на певній вулиці. Погода реальна, навіть для історичних даних. Сонце рухається відповідно до часу доби. 

Інша частина відео, що демонструє Immersive View, дозволяє подивитися у 3D певний бізнес – наприклад, віртуально зайти у кафе. Це можливо завдяки поєднанню величезних масивів даних з Google Maps, Google Earth, та Street View. Але навіть так він буде дуже обмеженим первинним набором даних. 

За словами представників Google, режим Immersive View буде доступний спершу для Лос-Анджелесу, Лондона, Нью-Йорка, Сан-Франциско та Токіо у кінці цього року. Пізніше будуть додавати інші міста. 

Immersive View буде працювати на будь-яких телефонах та інших пристроях. Як і для 3D-режиму, він матиме окремий перемикач.