Версія інтерфейсу DisplayPort 2.0 була представлена ще у червні 2019 р. Вона пропонує утричі більшу пропускну здатність у порівнянні з DisplayPort 1.4 і дозволяє виводити через один кабель нестиснуте зображення у відеорежимах HDR 8K@60 Гц та HDR 4K@240 Гц (або навіть 16K@60 — за допомогою алгоритму компресії Display Stream Compression). DisplayPort 2.0 пропонує пропускну здатність до 80 Гб/с, що майже удвічі перевищує показник HDMI 2.1.

Перші пристрої з DisplayPort 2.0 пройшли сертифікацію

Але ми досі ще не бачили DisplayPort 2.0 “у дії” — проте це скоро може змінитися, тому що AMD, MediaTek та Realtek заявили, що їх пристрої вже отримали сертифікацію DP2.0. У AMD це процесори Ryzen 6000 серії, у Realtek — мережеві рішення для партнерів Tx та Rx; що стосується Mediatek, компанія не назвала, який саме пристрій чи рішення вона має на увазі, невизначено назвав його “sink device” (загалом — пристрій, що отримує якісь дані).

Коли варто чекати на комерційні зразки моніторів з DisplayPort 2.0, поки що невідомо, повідомляється лише, що демонстраційний стенд з пристроями AMD та MediaTek можна побачити вже на цьому тижні, на заході Display Week у Сан Хосе, Каліфорнія.