Зовсім скоро NFT з’являться в Instagram. Головний директор Meta Марк Цукерберг пообіцяв, що вже цього тижня додаток почне тестувати можливість демонструвати токени у профілях користувачів. 

«NFT дозволяють творцям контролювати їхню роботу, аудиторію і дохід», – говорять у компанії. 

За словами Цукерберга, невзаємозамінні токени з’являться у всьому сімействі додатків. Тестування почалося в Instagram для того, щоб творці та колекціонери могли показати свої NFT. 

Незабаром така можливість з’явиться у Facebook. У Meta також думають над тим, щоб додати її до Messenger і WhatsApp. Крім того, вже розробляють можливість демонструвати 3D NFT у Stories в Інстаграмі з використанням доповненої реальності. За словами очільника Meta, функцію побудують на основі Spark AR. Вона дозволить розміщувати NFT у реальному світі. 

Вже відомо, що Meta дозволить інтегрувати NFT з блокчейнів Ethereum, Polygon, Solana і Flow. За словами голови Instagram Адама Моссері, користувачі зможуть ділитися створеними або придбаними NFT у стрічці, сторіс та повідомленнях. Спершу доступ до цих функцій отримає обмежена кількість людей у США. 

Користувачі не матимуть платити жодних зборів за публікацію або поширення цифрових колекцій. Моссері припустив, що NFT дозволять певній групі творців заробляти на платформі. Це означає, що одного дня користувачі зможуть купувати та продавати токени напряму в Instagram. Також, можливо, творці зможуть карбувати NFT у додатку. 

Марк Цукерберг говорить, що NFT може зробити внесок у метавсесвіт компанії:

«Я сподіваюсь, що одяг, який ваш аватар носитиме у метавсесвіті, можна буде базово карбувати як NFT і переносити між різними місцями».