Прем’єра історичного екшену «Довбуш» режисера Олеся Саніна, яка мала відбутися 12 травня 2022 року, попередньо переноситься на осінь цього року. До цього часу в планах творців — представити фільм на одному з міжнародних фестивалів.

Протягом грудня-лютого тривала підготовка до масштабної промокампанії фільму, створеного кінокомпанією Pronto Film за підтримки Державного агентства України з питань кіно. За кілька місяців до початку повномасштабного вторгнення Росії творці анонсували довгоочікувану дату релізу — 12 травня. Проте усі плани перекреслила війна. Нової дати виходу стрічки в широкий український прокат творці не анонсують, проте вірять, що це може трапитися вже цієї осені — відразу після перемоги України над росіянами. Наразі відомо про прагнення презентувати фільм на одному з міжнародних кінофестивалів, орієнтовно в Торонто чи Венеції, відразу після чого запустити міжнародний прокат стрічки.

Нагадаємо, що «Довбуш» розповідає про події 18 століття в українських Карпатах. Жорстоке правління польської шляхти змушує гуцулів тікати в гори. Двоє братів, Олекса та Іван Довбуші, опиняються поза законом і стають опришками. У пошуках помсти панам за вбивство батьків Довбушів, брати стають ворогами один одному: один прагне грошей, інший — справедливості. Гуцули починають повстання, яке очолює Олекса.