Попит на електричні автомобілі продовжує невпинно зростати у багатьох сферах, тож виробники активно розширюють асортимент своїх моделей. Зокрема, компанія Ford презентувала повністю електричну версію одного з найпопулярніших комерційних фургонів на європейському ринку, яка отримала назву E-Transit Custom.

Електрофургон отримав акумуляторні батареї, які забезпечують запас ходу до 380 кілометрів. Щобільше, автомобіль може виступати у якості джерела енергії – до нього можна під’єднати інструменти, ліхтарі та інші електричні прилади.

E-Transit Custom підтримує швидкісну DC-зарядку. На жаль, компанія поки що не розкриває детальних характеристик автомобіля. Тому наразі можна оцінити лише екстер’єр фургона, зокрема повністю світлодіодну оптику.

Більше інформації про Ford E-Transit Custom ми маємо дізнатись восени цього року. Він стане конкурентом таких моделей, як Opel Vivaro-e, Citroen e-Dispatch, Peugeot e-Expert, Toyota Proace Electric та інших. Виробництво фургону компанія планує розпочати в другій половині 2023 року на заводі в Туреччині.