Нове дослідження страхової компанії Jerry показало, що користувачі Android – кращі водії за користувачів iPhone. Такі результати отримали після аналізу звичок 20 000 американських водіїв протягом 13 мільйонів кілометрів, які вони подолали, пише Android Authority

Водіїв поділили на 6 категорій: загальна безпека водіння, відволікання, швидкість, розгін, повороти та гальмування. У кожній з груп користувачі Android мали кращі результати. Найбільшу різницю можна побачити у категорії «відволікання» – тут власники iPhone отримали аж на 6 балів менше. 

Для обох платформ кращі бали отримали «одружені літні люди, які мають будинок, ступінь бакалавра або вищу, живуть на Середньому Заході та мають вищі кредитні рейтинги». Однак загалом навіть «менш помірковані» групи з Android перевершили «більш благонадійні» з Apple. Наприклад, люди без вищої освіти з Android мали кращий результат, ніж користувачі Apple з науковим ступенем. 

Дослідники Jerry бачать причину у тому, що водіння за правилами тут протистоїть емоційному водінню. Інші дослідження вже демонстрували, що власники Android менше схильні порушувати правила. Хоча користувачі iPhone можуть пишатися своїм бунтарством і нешаблонним мисленням, хоча дослідження Jerry доводить – це не допомагає їм поводитися безпечно за кермом.