З п’ятого травня росіяни не можуть завантажувати платні додатки або оновлювати їх платні функції в Google Play. Обмеження торкнулось і російських розробників. Вони можуть лише публікувати або замінювати безплатні додатки, а користувачі – брати їх з магазину. 

«Google Play перешкоджає завантаженню платних додатків та оновлень платних додатків у Росії, починаючи з 5 травня 2022», – йдеться у оголошенні на офіційному веб-сайті.  

Усі оновлення платних додатків мають блокуватися, щоб відповідати новим вимогам. Хоча користувачі не можуть зараз платити за підписку, Google дає можливість розробникам встановлювати пільгові терміни оплати та безплатні пробні періоди. 

Також вони зможуть відтермінувати оновлення на рік, що дає можливість безоплатно користуватися контентом протягом цього часу. 

«Якщо хочете, можете зробити додаток повністю безсплатним або прибрати платну підписку впродовж цього часу», – пропонує Google у випадку з додатками, які використовують для захисту або доступу до інформації. 

Нагадаємо, що система оплати Google Play в Росії зупинила роботу ще 10 березня, коли росіянам заборонили купувати додатки та відеоігри, отримувати платні підписки та робити внутрішньоігрові покупки.