Bitcoin продовжує втрачати в ціні після того, як широкий розпродаж акцій у США на минулому тижні розхитав ринок криптовалют і спричинив їх різке падіння на 10%, повідомляє CNBC

При цьому Bitcoin втратив майже 3%. Згідно з даними Coindesk, вартість найбільшої за ринковою вартістю криптовалюти знизилась до $33 594,50. Зараз біткоїн перебуває на найнижчому рівні з кінця січня – це на 50% менше за пікову ціну $68 990,90 у листопаді 2021 року. 

«Загалом ринки перебувають під тиском інфляції та занепокоєння, що зростає», – прокоментував це Віджай Айяр, віце-президент з корпоративного та міжнародного розвитку криптообмінника Luno. За його словами, якщо Bitcoin впаде нижче $30 000, то зможе знизитись і до $25 000, перш ніж відбудеться значний підйом. 

Глобальна ринкова капіталізація криптовалют становила $1,68 трильйона у неділю, згідно з даними CoinGecko. Обсяг торгівлі криптовалютою останнього дня склав $119 мільярдів.

Нагадаємо, Bitcoin уже втрачав у ціні під час атаки на NFT-біржу OpenSea. Вартість криптовалют продовжує знижуватися від початку року.