Курс біткоїна впав до 38 тисяч доларів. Поштовхом для різкого падіння курсу криптовалюти стала новина про атаку на NFT-біржу OpenSea.

Зловмисники, як відомо, викрали сотні незамінних токенів (NFT) на суму понад $1,7 млн. У результаті ціна одного біткоїна опустилася нижче за 40 000 доларів, що становить падіння більш ніж на 5%. На момент написання новини один біткоїн коштує близько 38 300 доларів США.

Вартість Ethereum, другої за популярністю криптовалюти у світі, впала більш ніж на 3% до $2 602 (зараз $2 680). Інші популярні криптовалюти, такі як BNB, XRP та Cardano, втратили в середньому близько 5%. Таким чином, капіталізація криптовалютного ринку за першу добу після новини про злом OpenSea впала приблизно на $70 млрд.

Девін Фінзер, співзасновник та виконавчий директор OpenSea, американського торгового майданчика NFT, заявив у неділю, що його компанія розслідує “чутки про експлойт”.

“Я знаю, що ви всі стурбовані. Ми проводимо розслідування за всіма правилами”, – написав він у Twitter.

“Наскільки ми можемо судити, це фішингова атака. Ми не вважаємо, що вона пов’язана з сайтом OpenSea. Схоже, що 32 користувачі підписали шкідливе корисне навантаження від зловмисника, і деякі з їхніх NFT були вкрадені”.

На той час, коли він зробив це повідомлення, за його словами, хакери не виявляли активності протягом двох годин, і проблема, можливо, була вирішена.