Смартфонами, які можуть тим чи іншим чином складатися, вже не здивувати шанувальників техніки. Але спроможних на це моделей все одно поки що замало. Тимчасом виробники експериментують та допрацьовують можливості таких пристроїв. Одним зі сміливих виробників є Motorola, яка має влітку випустити вже третій подібний смартфон-конкурент для Samsung Galaxy Z Flip3. Його кодова назва Motorola Maven, хоча судячи з його зовнішності, це продовження лінійки Motorola razr.

Витік фото такого зразка стався, як це часто буває, завдяки Евану Блаcсу (Evan Blass). Цього разу на сайті 91mobiles.

Так має виглядати наступний складаний смартфон Motorola Maven — наступник моделі razr

На фото видно, що в дизайні стануться помітні оновлення. Кути корпусу ґаджета зроблять його квадратнішим, хоча габарити мають поменшати. І зовні тепер буде дві камери (основний сенсор з роздільною здатністю 50 МП та ƒ/1,8, а з ним по сусідству розміщено додатковий надширококутний з 13 МП). Це дуже нагадує зовнішність Z Flip3. На жаль, не зрозуміло, чи зміниться від цього зовнішній дисплей.

Всередині також є зміни. Селфі камера (32 МП) буде «точкою» в дисплеї. Таким чином великого вирізу, на кшталт такого в iPhone, в новій моделі позбавилися. Як і великого виступу («підборіддя») під дисплеєм, який razr успадкував ще від класичної моделі. Це автоматично має збільшити й сам дисплей. Його діагональ поки що не уточнюється, хоча вказана роздільна здатність складає Full HD+.

Так має виглядати наступний складаний смартфон Motorola Maven — наступник моделі razr

Згідно з інформацією Бласса, Maven може пропонуватися у комплектаціях з різними процесорами: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 та його наступником SM8475. Але останній може затриматися через актуальні проблеми з виробництвом. Разом з цим нова модель отримає дві конфігурації місткості пам’яті, де буде 8 або 12 ГБ оперативної, та 256 або 512 ГБ у накопичувачі.

Вибір кольорів корпусу невеликий: Quartz Black та Tranquil Blue. Наразі немає зображень, які можуть продемонструвати обидва.

Якщо все піде згідно з планом, то смартфон надійде в продаж наприкінці липня, або на початку серпня. Продажі почнуться у Китаї, а трохи пізніше й на глобальному ринку. Точну ціну та повніший список технічних характеристик доведеться почекати. Але, звісно, це не буде дешевий ґаджет. 

Перше покоління актуальної моделі razr стартувало у 2019 році з позначки $1499, а друге роком пізніше потрапило на полиці магазинів на $100 дешевше. Зараз в американських магазинах такі можна придбати зі значними знижками: $499 за першу модель, та $999 — за другу. В декількох українських магазинах вони також є, де вартують не більше за 17999 та 32999 гривень відповідно.