У розвитку можливостей сучасні месенджери переважно йдуть пліч-о-пліч. Основні корисні та популярні функції так або інакше з’являються у майже всіх сервісах обміну повідомлень. Цього разу про декілька оновлень розповів Whatsapp.

Тепер і у ньому з’явилася можливість реагувати на повідомлення за допомогою emoji. Такі реакції давно є у конкурентних месенджерів та є аналогом реакцій на пости у соціальних мережах. І хоч така функціональність відносно нова для месенджерів, користувачі до неї швидко звикли, а у Whatsapp такої не вистачало.

Іншим важливим апдейтом стала можливість пересилати файли розміром до 2 ГБ. Раніше цей ліміт сягав лише 100 МБ, тому таке оновлення дійсно відчують користувачі, які часто стикаються з необхідністю відправки великих файлів. У своєму блозі компанія нагадує про підтримку end-to-end-шифрування, а також радить відправляти великий обсяг даних через Wi-Fi (звісно, з метою економії трафіку). Додатково при пересиланні файлів месенджер буде показувати очікуваний час відправки.

Також у Whatsapp збільшено кількість користувачів для групових чатів. Поступово у групах зможе брати участь не 256, а вже 512 учасників.

Нові можливості будуть доступні всім користувачам впродовж тижня, повідомляє The Verge.