Водіння у нетверезому стані є однією з найчастіших причин ДТП. Лише за минулий рік в Україні сталося 5019 аварій за участю водіїв, які перебували за кермом у стані алкогольного сп’яніння. У цих ДТП загинули 113 людей, 1 072 особи отримали травми, повідомляє Апостроф.

В США даній проблемі приділяють не менше уваги, адже там, за статистикою, кожні 52 хвилини гине людина через водіння у нетверезому стані. Тож гарна новина у тому, що Apple запатентувала функцію алкотестера для технології Car Key, яка не дозволить вам розблокувати автомобіль або завести двигун, якщо рівень алкоголю в крові перевищує допустимий ліміт.

Нагадаю, Car Key – це технологія, яка використовує чіп NFC в iPhone (XR і новіше) та Apple Watch (Series 5 і новіше), дозволяючи функціонувати пристрою як ключ автомобіля. Car Key зберігається у застосунку Wallet, його можна передавати друзям. Функціональність цифрового ключа залежить від моделі автомобіля.

Що стосується наслідків водіння у нетверезому стані, в США суд може ухвалити рішення, яке зобов’язує особу використовувати алкотестер, якщо вона планує їхати за кермом. Спеціальний пристрій визначає рівень алкоголю в крові і якщо він вище норми, двигун просто не запуститься. Є різні моделі алкотестерів, включно із бездротовими варіантами, які мають Bluetooth і синхронізуються зі смартфоном.

Зображення / Patently Apple

В патенті Apple описана можливість розширення функціональності Car Key завдяки взаємодії з алкотестерами. Цифровий ключ потребуватиме спершу використати алкотестер, після чого зіставить ваш показник з допустимою межею. Якщо ліміт перевищено — ви не зможете відчинити двері автомобіля або завести двигун.

Зауважу, що Apple патентує багато гарних ідей, проте далеко не усі з них реалізовуються. А як ви вважаєте, функція алкотестера буде корисним доповненням для технології Car Key?