Національний банк випустить монету, присвячену боротьбі України з агресією РФ

Українські марки – це круто, і наша марка «Русскій воєнний корабль, іді …!» напевне ввійде в усі монографії по філателії, але українські монети – це взагалі диво, особливо тематичні набори з кольоровим тамподруком. Вибачайте, відволіклися.

Річ у тому, що Національний банк України, як раніше це зробила Укрпошта, провів конкурс на створення монети, та підбив нещодавно підсумки голосування за ескізи для створення нумізматичної продукції, присвяченої боротьбі України з російською агресією. Серед монет переможців є і монети з Привидом Києва, і монети з островом Зміїним, і монети присвячені єднанню ЗСУ та всього українського народу.

Розглянувши всі ескізи, що надійшли на конкурс, та врахувавши результати народного голосування, Національний банк розпочинає роботу зі створення першої монети із серії, що розповідатиме про загальнонаціональний героїчний супротив українців російському загарбнику.

Планується, що один бік цієї монети буде відтворено за мотивами ескізу «Єдність – сила» авторства Аліни Малюти, що увійшов до п’яти кращих ескізів за підсумками відкритого голосування; інший – за мотивами ескізу «Допомога країн-партнерів» авторства Сергія Топкіна, який також брав участь у конкурсі.

Інші ескізи та творчі роботи Національний банк також буде втілювати в нумізматичній продукції України (пам’ятних монетах, медалях, сувенірних банкнотах тощо), про що буде повідомлено додатково.

Цього разу пропоную усім бажаючим придбати пам’ятну монету, слідкувати за оголошеннями НБУ та займати чергу заздалегідь.

Так, і радимо подивитися на інші українські монети, там є справжні шедеври. Наприклад серія квадратних монет (так теж буває) присвячена гетьманським клейнодам, або серія знову ж таки квадратних монет з кольоровими ілюстраціями Анатолія Базилевича до «Енеїди» Івана Котляревського. Справжнє диво!

Більше коментарів!