Після поштової марки «Русскій воєнний корабль … ВСЬО», яка майже не має філателістичної цінності та є більше сувеніром для тих, хто не зміг придбати оригінальну марку «Русскій воєнний корабль, іді …!», Укрпошта анонсувала нову марку, яка, скоріш за все, ввійде в обіг у червні. Це марка «Українська Мрія» з дитячим малюнком зі знищеним російськими окупантами найбільшим у світі літаком Ан-225 «Мрія».

Нову марку генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський презентував під час національного телемарафону в Гостомелі, перед зруйнованою «Мрією». Цікаво, що сама марка була розроблена ще до початку повномасштабної війни, у рамках конкурсу «Що для мене Україна?», в якому перемогла 11-річна Софія Кравчук з м. Любомль Волинської обл.

Укрпошта анонсувала нову марку «Українська Мрія»

У конкурсі брали участь 6 134 учасників з одинадцяти країн (Австралія, Ізраїль, Італія, Канада, Кіпр, Норвегія, Нідерланди, Португалія, Румунія, Туреччина та Україна), які надіслали на адресу організаторів 10 276 малюнків та фотографій.

Крім самої марки та малого аркуша, Ігор Смілянський презентував і відповідний конверт першого дня. Про тираж та точну дату введення марки в обіг буде сповіщено пізніше.

Укрпошта анонсувала нову марку «Українська Мрія»

Цікаво, що нова марка має літерний номінал U, який поки що не використовувався. Можливо це пов’язано з тим, що Укрпошта нещодавно припинила випуск поштових марок з літерними номіналами Z та V, які були сплюндровані рашистами.