Манґа про Привида Києва, яку японський манґака-аматор, що спеціалізується на військовій тематиці, почав малювати ще у перші дні російсько-української війни, вже вийшла, її можна придбати у Японії. Згідно з фото, що опублікував автор, вартість випуску – 500 єн (приблизно 113 грн).

«Привид Києва» – це манґа-доджінші, тобто аматорська манґа, яка видається коштом самого автора. Поки що невідомо, чи планує автор продовжувати цю серію.

Але відомо, що Привид Києва – це збірний образ пілотів 40-ї бригади тактичної авіації Повітряних Сил, які захищають небо столиці України, і які раптово з’являються там, де їх не чекають. Саме так стверджує Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Раніше британське видання The Times написало, що Привид Києва, який начебто збив 6 літаків рашистів в одному бою, а загалом «приземлив» 40 літаків противника – це Герой України майор Степан Тарабалка, який загинув у повітряному бою ще 13 березня 2022 р. Командування Повітряних сил ЗСУ спростувало цю інформацію, сказавши, що Привид Києва є збірним образом усіх пілотів, які служили разом зі Степаном Тарабалкою.

Крім манґи, Привид Києва з’явився в деяких авіасимуляторах, принаймні для Microsoft Flight Simulator та Digital Combat Simulator від Eagle Dynamics вийшли відповідні скіни для винищувача МіГ-29.