Браузерну гру «Birds Attack 2022» реалізували двоє українських розробників – Олексій Новохатський та Марина Харченко. У ній качур, який летить над полем битви, допомагає знищувати російську військову техніку та солдатів. 

За словами Олексія, він давно мав ідею спробувати щось поза back-end розробкою. Задум виник на основі російської пропаганди про птахів із біолабораторій та історії з дикими гусями, які «підбили» ворожий літак на півдні України, пише DOU

«Під час розробки хотілося висвітлити відомі місця та образи, які були в усіх на устах. Тут є і українське поле з тракторами що тянуть підбиті танки, і Чорнобаївка, і флагманський корабель, що тоне, і Рудий ліс, і палаючі нафтобази Білгорода, а також трохи вигаданих (а може пророчих) подій. 

Для образів окупантів були вибрані не тільки озброєні солдати, а також мародери з краденою птицею та килимами — адже саме такий образ сформувала для нас так звана «2-га армія світу». І як же без заключного рівня: ясна річ — це ліквідація путлера в його бункері», – говорять розробники.  

Українські розробники створили гру, в якій бойовий качур нищить окупантів

Графікою та візуальним оформленням займалась Марина Харченко. Олексій Новохатський працював над логікою рівнів та звуковим супроводом. Гра написана виключно на JavaScript, її реалізація зайняла два тижні. При цьому більшу частину часу, за словами Олексія, вони сперечалися через те, хто має бути головним героєм – бойовий качур або гусак. 

На меті не стояло створити щось складне і багаторівневе – розробники «Birds Attack 2022» скоріше прагнули повеселити й розважити. Для тих, хто надихнувся нищенням окупантів, до гри також додали єдине зовнішнє посилання на Національний банк, де можна підтримати ЗСУ.