Минулого року Google анонсував «розумне полотно» – набір інструментів, який має спростити людям співпрацю у додатках. Після того компанія постійно впроваджувала нові «розумні чіпи» – невеликі модульні функції для досягнення їх мети. Останнім доповненням став новий інструмент для розробки випадних меню в Google Docs.

Функція дозволяє додавати у документ меню, які можна налаштувати для своїх потреб. Користувач може вирішити, скільки пунктів матиме меню, а також встановити назву та колір до кожного з них. 

Google Docs отримав нові інструменти для проєктного менеджменту – випадні меню та шаблони

Документи навіть дозволяють зберігати меню як шаблон для подальшого використання. Щодо шаблонів – Google додає їх до таблиць, щоб до них можна було звертатись, наприклад, для відстеження дорожньої карти продукту. 

Такі оновлення уможливлюють сценарій, коли Google Docs можна буде використовувати як заміну платним інструментам для проєктного менеджменту на кшталт Asana. У компанії про це говорять:

«Ми сподіваємось, що функції допоможуть створювати дуже індивідуальні й організовані документи у Google Docs, роблячи простішою співпрацю та рухаючи ваші проєкти вперед».