Застарілий браузер Internet Explorer офіційно більше не буде підтримуватися з 15 червня, тому Microsoft активно заохочує організації не чекати до останнього моменту, щоб відмовитися від нього.

Споживачі та більшість компаній перейшли на Google Chrome, Microsoft Edge, або інші сучасні браузери, але деякі організації все ще покладаються на IE для доступу до певних сайтів. Хоча Microsoft неодноразово попереджала компанії, що підтримку Internet Explorer буде офіційно припинено цього року, не всі з них були достатньо активними, щоб придумати план переходу на сучасний браузер.

Щоб підготуватися до остаточного виходу Internet Explorer “на пенсію”, організації повинні переконатися, що в Edge або іншому браузері налаштовано режим IE, щоб дозволити своїм співробітникам отримувати доступ до сайтів, що залежать від IE.

Водночас вони також повинні повідомити своїх користувачів про зміну та попросити їх імпортувати свої дані. Це можна легко зробити, скопіювавши та вставивши edge://settings/importData в адресний рядок Edge, а потім вибравши «Microsoft Internet Explorer» з параметрів вибору в розділі «Імпортувати з».

Навіть з урахуванням цих рекомендацій 15 червня може бути досить напруженим днем ​​для організацій, які не підготувалися відповідним чином до остаточного припинення підтримки Internet Explorer.