В Instagram користувач homm3.ua опублікував доволі детальну карту України, яку він створив у грі Heroes of Might and Magic III. Карта намагається повторювати географію країни, наприклад, на півночі її устилають густі ліси, в західній частині є гори, а на півдні та сході степи. Окрім того, також є зображення теперішньої політичної ситуації, з черепами на сході та зомбі на території Білорусі та Росії.

Як зазначає автор карти, вона не настільки детальна, як того хотілося б.

“Не ВСІ обласні центри влізли на мапу!!! (І на всіх би не вистачило замків, щоб не дублювати) Географія дещо відрізняється від дійсності, якщо на місці вашого міста знаходиться якийсь об‘єкт, котрого там немає — це допустима похибка героїв!” – написав homm3.ua в коментарях до свого посту в Instagram.

Якщо ви бажаєте пограти в карту України в Heroes of Might and Magic III, то сама гра зараз продається в GOG зі знижкою -75%, за $1,23 або приблизно 38 грн. Завантажити карту можна за наступним посиланням. Там же знаходиться редактор карт, в якому доведеться самому доробити карту під сценарій та пройти його валідацію, щоб потім можна було додати в папку \\Maps\.