Зняти себе на фото чи відео зі сторони стає простіше. Snap анонсував маленький жовтий дрон Pixy, який може літати поруч та фіксувати спогади. Дрон буде доступний у США і Франції за $300. 

«Сьогодні ми підносимо силу та магію Snap Camera – спонтанність, радість і свободу – до нових вершин. Нова камера відповідає безмежному потенціалу вашої уяви. Зустрічайте Pixy, найдружнішу літаючу камеру в світі. Це кишеньковий, вільно літаючий товариш для великих і малих пригод», – розповів головний виконавчий директор Snap Еван Шпігель. 

Pixy відрізняється від звичайного дрона тим, що не має контролеру та SD картки. Здається, компанія оптимізувала пристрій так, щоб його було просто дістати та почати користуватись. На дроні є кнопка активації та селектор для вибору режиму польоту. 

Всього таких режимів чотири. Pixy може плавати або кружляти довкола, а також слідувати за людиною під час бігу або ходьби. Слід просто вибрати режим, натиснути кнопку запуску і дрон злітає з руки. Щоб зупинити запис, треба піднести руку під дрон. Pixy автоматично сяде на долоню. 

https://www.youtube.com/watch?v=cqIsDo-f670

Дрон важить усього 101 грам і має змінний акумулятор. На одному заряді він може зробити від 5 до 8 польотів. При цьому Pixy знімає відео з роздільною здатністю 2,7К (2704 x 1520 точок) та 15-мегапіксельні фото. Усі відео автоматично передаються на телефон та зберігаються у спогадах Snapchat. Як і звичайні, їх можна редагувати та пересилати.