«ПриватБанк» повністю переніс ІТ-системи з фізичного центру зберігання даних у «хмару». Це дозволило компанії мінімізувати залежність від комп’ютерного обладнання, яке фізично присутнє в різних регіонах України та могло бути знищене під час війни. 

«Після того, як НБУ дозволив банкам зберігати і обробляти дані «у хмарі» (рішення 8 березня 2022 р.), ми розпочали один з наймасштабніших проектів у нашій історії.

У результаті усі основні застосунки «ПриватБанку» було успішно перенесено у хмарне сховище, щоб забезпечити доступ клієнтів до фінансових послуг (банківські послуги, доступ до готівки, інше) у будь-який момент», – йдеться у оголошенні на сайті банку.  

Усього «ПриватБанк» переніс 3500 серверів. У «хмару» завантажили понад 4 петабайти клієнтських даних і транзакцій, та перенесли понад 270 важливих застосунків. Над проєктом працювало понад 470 ІТ-фахівців і підрядників. 

Банк зазначає – команда зробила титанічну роботу, щоб убезпечити доступ клієнтів до фінансових послуг. У нормальному режимі проєкт такого масштабу зайняв би 1,5 роки або більше. «ПриватБанк» впорався за 45 днів. 

Також у «ПриватБанку» перепросили клієнтів за незручності, оскільки проблеми з платежами чи картковими переказами за останній період виникали частіше. Це було заради клієнтів та безпеки їхніх коштів. Зараз усі роботи по перенесенню в «хмару» завершено.