Microsoft тестує функцію VPN (Virtual Private Network) в браузері Microsoft Edge, щоб покращити рівень безпеки та конфіденційності під час роботи в інтернеті. Нещодавно відкрита сторінка підтримки на вебсайті компанії детально описує функцію «Безпечна мережа Microsoft Edge», яка забезпечує шифрування даних і запобігає відстеженню в інтернеті завдяки сервісу від Cloudflare.

Microsoft Edge отримає вбудований VPN від Cloudflare

Хоча функція ще не доступна, навіть в останній збірці з каналу для розробників, функція «Безпечна мережа Microsoft Edge» працює за принципом сервісу Cloudflare 1.1.1.1. По суті, це проксі або VPN-сервіс, який шифрує дані вебперегляду користувача, щоб вони були захищені від сторонніх очей, у тому числі від інтернет-провайдера. Сервіс також зберігає місцеперебування користувача конфіденційним, що дозволяє використовувати його для доступу до вебсайтів із географічним обмеженням по вмісту, або тих що заблоковані у певній країні.

Для роботи функції «Безпечна мережа Microsoft Edge» потрібно буде спочатку увійти у свій обліковий запис Microsoft, тому що браузер відстежує, скільки даних було використано в цьому режимі. Адже користувач отримує 1 ГБ безплатного трафіку на місяць, який пов’язаний з його обліковим записом Microsoft. Тобто цей обсяг трафіку буде єдиним для всіх пристроїв, до яких прив’язаний акаунт користувача в Microsoft.

Сама компанія Cloudflare стверджує, не зберігає жодних персональних даних користувача, а будь-які дані, пов’язані із сеансами перегляду, видаляються кожні 25 годин. Інформація, пов’язана з використанням даних користувачів також має видалятися в кінці кожного місяця.