Плутанина з ім’ям пояснюється просто: новий мінівен Mercedes-Benz T-Клас побудовано як пасажирську люкс-версію автомобіля Mercedes-Benz Citan. Що, своєю чергою, є адаптацією моделі Renault Kangoo нового покоління. Останній автомобіль – це вантажно-пасажирський фургон, досить добре відомий і в Європі, і в Україні: нещодавно дебютував автомобіль вже у третій генерації.

Такий «фінт» компанія Mercedes-Benz робить вже вдруге: ще декілька років тому було презентовано Mercedes-Benz Citan, побудований на базі Renault Kangoo минулого (другого) покоління. Але тепер вперше «німці» вирішили піти далі – і запустити окрему модель-мінівен з власною назвою. Ось так і з’явився Mercedes-Benz T-клас. Детальне пояснення необхідно для того, аби зрозуміти звідки у цього геть нового автомобіля такі знайомі обриси кузова!

Знайомий «пиріжок», ледь помітний капот, зсувні бокові дверцята, вертикальна задня стінка з доступом до багажника. Проте власні фари, передній бампер, та фірмова величезна зірка дають зрозуміти – перед нами все ж Mercedes-Benz!

В салоні відмінностей помітно більше: оригінальне кермо та панель приладів, центральна консоль з круглими повітроводами, мультимедійна система MBUX. Крім того, мінівен Mercedes-Benz T-клас вирізняється покращеними матеріалами оздоблення. Лише деякі деталі, на кшталт блоку керування кліматом, видають «француза» в основі. А простір у задній частині та багажник видають, що в основі був не просто «француз», але й фургон: багато місця над головою, правильна кубічна форма багажного відсіку, широкі можливості трансформації.

Наразі автомобіль Mercedes-Benz T-клас дебютував у стандартному виконанні: довжина кузову близько 4,5 метри, салон на два ряди сидінь, загалом п’ять місць. Проте й майбутньому обіцяний подовжений варіант та 7-місний салон. Проте вже зараз є вибір між двома турбодвигунами у різних варіантах потужності – дизель 1,5 л (95-116 к.с.) або бензин 1,3 л (102-131 к.с.), останній є спільною розробкою Mercedes-Benz та Renault. Стандартно пропонується механічна трансмісія, а у якості опції – «робот» з подвійним зчепленням.

Як вважаєте, є майбутнє у такого автомобіля в Україні?