Аватар 2 нарешті отримав офіційну назву. Найочікуваніший сиквел, який вийде 16 грудня, має назву «Аватар: Шлях води» (Avatar: The Way of Water). Про це оголосила студія Disney під час Cinema Con.   

Це посилює сподівання фанатів на те, що фільм, який довго відкладали, дійсно вийде у прокат у кінці року. Ще одним підтвердженням цього може стати перший тизер-трейлер, який компанія обіцяє показати разом із «Доктор Стрендж у мультивсесвіті божевілля». Прем’єра цього фільму запланована на 6 травня. 

Дісней також випустив синопсис, у якому, однак є небагато деталей про майбутнє продовження Аватара: 

«Більше, ніж за 10 років після подій першого фільму, «Аватар: Шлях води» починає розповідати історію родини Саллі (Джейка, Нейтірі та їхніх дітей) – проблем, які їх переслідують; відстаней, які вони проходять, щоб залишатися у безпеці; битв, у які вони вступають, щоб вижити; та трагедій, які вони витримують».

Вираз «починає розповідати» може бути невипадковим, оскільки «Аватар: Шлях води» – не єдиний запланований фільм у цьому циклі. Фільми Аватар 3, 4 та 5 також в роботі. Їх планують випускати один по одному з проміжками у два роки. Є підстави сподіватися, що вони не розчарують – принаймні, Джеймс Кемерон пообіцяв, що сиквели справлятимуть незабутній ефект.