Розробник мобільних ігор Playrix, який є найбільшою геймдев компанією в Україні за кількістю працівників, потрапив у новий скандал. Ще раніше компанія з російським корінням відмовилася йти з ринку Росії, а тепер при пошуку кандидатів на роботу повідомляє, що в Україні йде «спеціальна військова операція». Про це на своїй сторінці в Linkedin написав розробник Дмитро Сорока та звернуло увагу видання AIN.

Як повідомив пан Дмитро, рекрутери Playrix звернулися до нього із пропозицією роботи, проте під час короткого листування повідомили про «важливу частину корпоративної етики». Вона зводилась до того, що всередині компанії заборонено обговорювати війну в Україні, яку в Playrix на манір російської пропаганди називають «спеціальною військовою операцією». Компанія мотивує це забезпеченням безпеки своїх співробітників в Росії, ніби це має хвилювати українського розробника.

Оновлено: Ігрова компанія Playrix називає війну в Україні «спеціальною військовою операцією» та погрожує кандидатам на роботу

Дмитро Сорока звісно відмовився від вакансії, проте рекрутерів Playrix це не зупинило, вони почали писати, що «не все так однозначно і ніхто не знає всієї правди». А в кінці листа пригрозили, що враховуючи ситуацію в Україні та професійний досвід Дмитра, він може пожалкувати про свій вибір.

«Особисто я готовий шукати роботу ще скільки завгодно, аби тільки не працювати з компанією, яка ставить свої фінансові інтереси вище тисяч людських життів» – прокоментував ситуацію у своєму пості Дмитро Сорока.

Нагадаємо, що попри майже 1500 співробітників з України компанія досі не висловила свою позицію щодо російсько-української війни. 24 лютого її керівництво заявило, що Playrix є аполітичною. І тільки після 28 лютого співзасновники Ігор і Дмитро Бухмани назвали війну «трагедією» та закликали «зупинити війну». Проте компанія продовжувала блокувати спілкування співробітників щодо війни в корпоративному Slack.

Оновлено: Як повідомляє DOU, Playrix прокоментував ситуацію, компанія не згадала про війну в Україні, але заявила, що переписка з Дмитром Сорокою велася з фейкової адреси електронної пошти.

«Для спілкування із кандидатами наша команда використовує поштові адреси у домені @playrix.com. Вказаний у листуванні домен не належить компанії та був створений кілька днів тому невідомими нам особами (www.namecheap.com/…​lt?domain=playrix.careers). Нам дуже прикро, що Дмитро зіткнувся з такою ситуацією, та просимо усіх наших кандидатів перевіряти контакти рекрутерів, аби не натрапити на фейкові аккаунти», — написала Анна Сімонцева, PR & Communications Manager у Playrix.