Найбільша геймдев компанія в Україні за кількістю працівників і четверта серед найбільших розробників мобільних ігор у світі – Playrix не збирається покидати ринок Росії. 

Компанію заснували вихідці з країни-агресора, але з 4000 її співробітників майже 1500 складали українці. Зокрема, до Playrix належать українські студії Zagrava Games, Boolat Play, Voki, Home Games і 4Friend. Зараз розробник Gardenscapes, Fishdom та інших відомих ігор не планує йти з Росії та збирається залишитися в Україні. Про це розповів співзасновник компанії Ігор Бухман. 

За кілька годин після вторгнення українські команди відправили в оплачувану відпустку. За дві доби усім співробітникам виплатили премію, розміром з місячну зарплату. За словами Бухмана, виплата допомогла не лише українцям на передовій, а й росіянам, які «постраждали від падіння рубля».

Компанія допомагала українцям з евакуацією, однак таку підтримку отримали й 10% російських працівників, які виїжджали до Грузії, Вірменії та Туреччини. Водночас Playrix не дозволяли обговорювати війну у Slack, де спілкувалися співробітники. Спочатку компанія видаляла повідомлення українців, що стосувалися війни, а згодом заблокувала Slack-канали. Зараз один із них відновили. 

Співзасновник Playrix пояснив, що висловлювати думку у чатах не заборонено, однак тут хочуть зберегти простір для ділового спілкування. Зараз менеджери намагаються розмежувати спілкування українців та росіян, наскільки це можливо. Однак керівництво компанії очікує на хвилю звільнень. 

На початку війни компанія відмовляла працівників перераховувати кошти на підтримку України через те, що в Росії це карається законом. Однак у березні Playrix переслала $500 000 на рахунок Товариства Червоного Хреста України. 

Компанія досі не висловила свою позицію щодо російсько-української війни. 24 лютого її керівництво заявило, що Playrix є аполітичною. 28 лютого співзасновники Ігор і Дмитро Бухмани назвали війну «трагедією» та закликали «зупинити війну».