Як повідомляє МВС України, за допомогою систем штучного інтелекту вже вдалося затримати приблизно 200 осіб, які причетні до незаконних збройних формувань. Про це розповів перший заступник міністра МВС України Євген Єнін в ефірі всеукраїнського марафону.

Такі системи поліція використовує на блокпостах і вони дають свої результати:

Ми посилюємо роботу на блокпостах використанням систем штучного інтелекту. Зокрема до баз даних, які використовують поліцейські, вже внесено понад 2 млн осіб. Усі вони належать або до незаконних збройних формувань, злочинних формувань, дизертирів тощо. Саме завдяки цій базі за два тижні було затримано близько 200 осіб, яких передали органам СБУ.

Разом з цим Єнін відзвітував про зниження рівня скоєння злочинів протягом останніх двох місяців. Він пов’язує це зі збільшенням безпекових заходів (робота блокпостів та запровадження комендантської години), а також зменшенням кількості населення в окремих регіонах.

Наприклад, нанесення тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками знизилось вдвічі. Крадіжки скоротились з 18,2 тис. до 4,4 тис., а це в чотири рази менше. Кількість пограбувань знизилась з 857 до 157 випадків. І розбійні напади скоротились вдвічі — зі 185 до 95.

На жаль, без неприємних новин не обійшлося. Так, в країні фіксують збільшення випадків незаконного поводження зі зброєю, незаконне заволодіння транспортними засобами збільшилося вдвічі — приблизно тисяча зафіксованих випадків.