Супутниковий інтернет від Starlink запрацює у літаках напівприватної чартерної компанії JSX – тож компанія Ілона Маска виходить на ринок Wi-Fi у польотах. Першу угоду з перевізником вже підписали. 

Як повідомив гендиректор JSX Алекс Вілкокс, угода зі SpaceX передбачає обслуговування до 100 літаків. Зараз флот авіакомпанії налічує 77 30-місних літаків Embraer. 

Наразі сервіс Starlink для польотів на JSX очікує на схвалення регуляторних органів. Його, за словами Вілкокса, очікують отримати до четвертого кварталу цього року, якщо не раніше. Зараз авіаційну антену Starlink встановили на одному з літаків JSX для тестування. 

Фінансові деталі угоди не розкривають. Відомо, що JSX надаватиме послуги Starlink для пасажирів безплатно, без жодних екранів входу для доступу до мережі. 

«Starlink на JSX буде як вдома, тільки швидше», – говорить Вілкокс. 

SpaceX говорили про ринок зв’язку в літаках ще від самого початку, коли компанія почала пропонувати послуги інтернету. Нещодавно віцепрезидент Starlink наголосив, що ринок Wi-Fi в авіації «дозрів до перебудови». Тестування специфічної авіаційної антени Starlink почалося у SpaceX понад рік тому.