Президент США Джо Байден оголосив про виділення нового пакету допомоги для України у сфері безпеки на суму $800 мільйонів, яка передбачає задоволення критичних потреб країни для відбиття нового наступу російських військ. Цей пакет є восьмим вилученням обладнання із запасів Міноборони США для України з серпня 2021 року.

Нова допомога США буде включати:

  • 72 155-мм гаубиці та 144 000 артилерійських снарядів;
  • 72 тактичні машини для буксирування 155-мм гаубиць;
  • Понад 121 тактичний безпілотний літальний апарат Phoenix Ghost;
  • Польове обладнання та запасні частини.

Новий пакет допомоги разом із 18 155-мм гаубицями, про які було оголошено 13 квітня, забезпечує достатньо артилерійських систем для оснащення п’яти дивізіонів. Сполучені Штати виділили Україні допомогу в галузі безпеки на суму понад $4 мільярди з моменту приходу до влади адміністрації Байдена, у тому числі приблизно $3,4 мільярда з початку неспровокованого вторгнення Росії 24 лютого.

Влада США також зазначає, що продовжує працювати зі своїми союзниками та партнерами щодо виявлення та надання Україні додаткових можливостей. Як повідомив у своєму виступі Джо Байден, Сполучені Штати продовжать використовувати всі доступні інструменти для підтримки Збройних Сил України перед російською агресією.