Днями з’ясувалося, що Microsoft розробляє програму, яка дозволить партнерам рекламуватися у безплатних іграх для Xbox. І ось тепер стало відомо, що Sony також працює над аналогічним проєктом.

Як повідомляє Business Insider, посилаючись на джерела, що мають безпосереднє відношення до планів Sony, компанія наразі досліджує способи заохотити розробників безплатних ігор за допомогою нових варіантів їх монетизації.

На цей час рекламні можливості PlayStation обмежені рекламою в меню — наприклад, для просування видавцями своїх продуктів у PlayStation Store. Проте, за інформацією Business Insider, Sony зараз працює над створенням механізмів, що дозволять розробникам безплатних ігор демонструвати рекламу безпосередньо в грі, причому так, щоби вона мала природний вигляд і органічно вписувалася в ігровий досвід — наприклад, у вигляді рекламних щитів у спортивних симуляторах.

Одним із додаткових механізмів передбачена система винагород для гравців, які будуть дивитися рекламу, крім того, згідно з одним джерелом Business Insider, Sony розглядає можливість продажу розробникам і видавцям відомостей про користувацьку активність у сервісі PlayStation.

Повідомляється також, що насправді Sony працює у цьому напрямку останні півтора року та має намір втілити проєкт у життя до кінця року.