Пандемія COVID-19 на своєму початку значно вплинула на ринок електроніки. Та іноді продовжує ставити палки в колеса й досі. Декілька тижнів тому через новий спалах розповсюдження вірусу в Китаї було введено жорсткий карантин. Через нього один з найбільших постачальників послуг по збиранню iPhone — Pegatron — вимушений зупинити три заводи (два у Шанхаї та один в Куньшані).

Про це повідомляє TheVerge із посиланням на Nikkei Asia.

На Pegatron припадає від 20 до 30 відсотків усіх iPhone. Також компанія Quanta, яка працює над MacBook, зупинила завод у Шанхаї. Тож з постачанням техніки Apple найближчим часом будуть відчуватися деякі затримки.

Сама компанія Pegatron сподівається якнайшвидше відновити роботу заводів, але точного прогнозу у неї, звісно, немає. Тим часом Apple не коментує ситуацію.

На українському ринку подібні проблеми зазвичай впливали не тільки на наявність нових моделей в магазинах, але й на їх ціни. Тож залишається сподіватися, що нова хвиля COVID швидко закінчиться, а карантинні обмеження в Китаї не будуть довго тривати.

Та в Україні зараз інші проблеми, які також впливають майже на все. Війна і без пандемії підняла ціни на більшість товарів та ліків. Та повертаючись до iPhone, майже всі нові моделі смартфонів Apple збільшили вартість на $150-250 у порівнянні з цінами середини лютого. А через проблеми з логістикою, на обслуговування та заміну деталей цілком можливо доведеться чекати додатковий час.