На жаль під час війни багато українців втратили зв’язок з близькими та родичами. Від початку російського вторгнення українці змушені ховатися в бомбосховищах, евакуюватися до більш безпечних регіонів, а декого примусово вивозять російські окупанти. Але не треба передчасно впадати у відчай, можливо це дійсно лише проблеми комунікації. Може один із сервісів, якими поділилася Мінцифра, допоможе вам знайти зниклих.

Пошук зниклих – один із найбільших ресурсів для пошуку дітей та дорослих, зниклих під час вторгнення росії. У Telegram-каналі легко орієнтуватися за допомогою хештегів із назвами міст.

Пошук Україна 2022 – Telegram-канал для пошуку людей по всій Україні. Щоб подати заявку на пошук, треба заповнити Google-форму, яка надійде волонтерам та бійцям ТрО.

Знайди рідних – бот, створений за ініціативи «Міжнародної асоціації кібербезпеки» та інших громадських організацій.

Розшук за даними Національного інформаційного бюро надає інформацію про зниклих військових і цивільних, як загиблих, так і полонених або депортованих з України.

Також існують чатботи для пошуку людей в окремих регіонах.

Пошук зниклих людей у Харкові.

Для пошуку зниклих у передмісті Києва та Київській області нещодавно створили окремий бот. Вперше така практика була успішно запроваджена в Гостомельській громаді та вже дає позитивні результати.

Віримо, що українці, які втратили зв’язок зі своїми рідними, їх відшукають. Бережіть себе та своїх рідних! Перемога не за горами!