Meta, що володіє соцмережами Facebook та Instagram, планує впровадити у своїх додатках віртуальну валюту, повідомляє Financial Times. Згідно з даними видання, співробітники компанії між собою охрестили нову валюту «Zuck Bucks» на честь засновника компанії Марка Цукерберга. 

Навряд чи це буде криптовалюта, заснована на технології блокчейн. Натомість Zuck Bucks скоріше працюватиме як прості токени-у-додатку, на кшталт віртуальної валюти Robux на ігровій платформі Roblox або V-Bucks у грі Fortnite. Новий проєкт з’явився після того, як Meta облишила розробку свого проблемного криптовалютного проєкту Diem. 

Представник Meta розповів, що компанія постійно розглядає нові продукти. Вона зосереджена на створенні метавсесвіту, що включає також платежі та фінансові послуги. 

Віртуальні валюти представлені у кількох варіантах. В тому числі як токени, що видаються за внесок у Facebook-групи та монети для творців у Instagram. Окрім цього, компанія досліджує традиційні фінансові послуги, в тому числі кредити для малого бізнесу. Пошук альтернативних джерел доходу призвів не тільки до віртуальних валют. Марк Цукерберг також оголосив про можливу появу NFT в Instagram.