Нещодавно компанія Tesla відкрила новий завод з виробництва електромобілів – це фабрика Giga Texas, один з найбільших та найпотужніших заводів не тільки для Tesla, але й для усієї «автомобільної Америки». Зазвичай відкриття заводів та виробництв не є важливою новиною. Але не у випадку Tesla! Компанія вирішила влаштувати не тільки відкриття заводу, а ціле шоу-святкування Cyber Rodeo, яке відкрило перед нами немало цікавих деталей.

По-перше, нова версія пікапа Tesla Cybertruck. Погляньте на світлини нижче – з’явилися нові колісні диски та інші шини, додано склоочисник та дзеркала. На перший погляд, все це робить пікап не таким футуристичним, як концепт-кар. Водночас такі деталі означають, що пікап готують до серійного виробництва, наближаючи «дрібноту» до необхідних стандартів та вимог законодавства. Проте зауважте: готують серійну версію пікапа Tesla Cybertruck – проте все одно на основі першого концепту! Тобто, збережена загальна форма корпусу, пласкі панелі, дах нагадує піраміду, а вантажний кузов виконаний похилим. Невже такий радикальний дизайн піде до серії? Схоже, що так!

І коли це відбудеться? Ймовірно, вже 2023 року. Під час презентації Ілон Маск заявив, що 2022 рік стане часом на розвиток компанії: тут потрібно розуміти відкриття нових заводів, налагодження ланцюжків постачання компонентів та складання електромобілів, контроль якості продукції, та ін.. А ось 2023 рік має стати роком нових продуктів. Мова йде не тільки про пікап Tesla Cybertruck, але також про початок виробництва вантажівки Tesla Semi та другого покоління спорт-кару Tesla Roadster.

Ще однією цікавою особливістю нового заводу стане власний цех виробництва акумуляторних елементів формату «4680», що вже давно були обіцяні компанією. Та й взагалі – новий завод Giga Texas вирізняється не тільки розмірами (в довжину він більше, ніж будівля Бурдж Халіфа), але й оптимізацією простору та виробничих ліній. Погляньте нижче на порівняння облаштування різних фабрик Tesla: новий формат дозволяє оптимізувати процеси виробництва, що позитивно вплине на зменшення часу виробництва електромобілів та збільшення їх випуску загалом.

Нарешті, також нещодавно з’явилась інформація і про випуск геть нової моделі що зараз відома під кодовою назвою Robotaxi – вже зрозуміло, для чого буде цей електромобіль, так? Й тоді для нього обов’язково стане в пригоді фірмовий автопілот, що дозволить реалізувати ідею повністю автономних таксі-шатлів.

Тож схоже, що компанія Tesla зараз готується до чергового розділу у своєму розвитку. І відкриття заводу Giga Texas – це лише перший крок у цьому.