Smart нарешті вирішив показати серійну версію свого електричного кросовера Smart #1, який зберіг характерний дизайн раніше показаного концепт-кара Concept #1. Серійний Smart #1 всередині та зовні дуже нагадує прототип, включаючи безрамні вікна та скляний дах «плаваючий ореол».

Проте автовиробник відмовився від звичайних надмірностей концепт-карів, таких як ножичні двері та 21-дюймові колеса (в серійній версії покупцям запропонують 19-дюймові диски), а задній ряд замість двох окремих сидінь має стандартний тримісний диван.

Що ще важливіше, запас ходу Smart #1 виглядає нормальним для електромобіля такого розміру та складає 440 км відповідно до тестового циклу WLTP. Його забезпечує акумулятор місткістю 66 кВт·год, який підтримує швидку зарядку. Як повідомляє виробник, підзарядити Smart #1 з 10% до 80% заряду можна менш ніж за 30 хвилин, якщо використовується зарядний пристрій постійного струму на 150 кВт, і навіть блок живлення змінного струму потужністю 22 кВт дозволить досягти того ж результату менш ніж за три години.

Потужність електродвигуна електромобіля еквівалентна 268 кінським силам, а максимальна швидкість досягає 180 км на годину, що цілком пристойно, як для компактного кросовера.

Серійний Smart #1 отримав 12,8-дюймовий інформаційно-розважальний екран, 9,2-дюймову цифрову приладову панель і 10-дюймовий проєкційний дисплей.

На цей час відомо, що продажі Smart #1 мають початися в Європі вже цього року, проте автовиробник поки не повідомляє ціну електромобілю.