Microsoft планує додати вкладки до Провідника файлів Windows 11 разом з оновленим дизайном, який спрощує швидкий доступ до папок та пошук потрібних файлів. Функція вкладок була вперше помічена в тестових збірках Windows 11 минулого місяця, і тепер Microsoft офіційно оголосила, що додасть її в одному з наступних оновлень, проте не уточнила в якому.

Оновлений дизайн Провідника містить вкладки для навігації по кількох папках в одному вікні та можливість переміщення вкладок. Microsoft вперше почала тестувати вкладки в програмах Windows 10 за допомогою функції Sets. Це включало підтримку вкладок у Провіднику файлів, але компанія зрештою скасувала проєкт і ніколи не додавала його до стабільної версії Windows 10.

Оновлений Провідник файлів Windows 11 отримує вкладки, вибране та нову домашню сторінку

Microsoft також додає нову домашню сторінку File Explorer, яка включає типові папки швидкого доступу, останні документи та нову опцію вибраного. Незабаром користувачі зможуть клацнути правою кнопкою миші на файл, щоб додати його до вибраного, і він з’явиться закріпленим на домашній сторінці Провідника файлів. Є навіть покращені параметри спільного доступу до файлів з оновленим діалоговим вікном спільного доступу, яке дозволяє надсилати їх останнім контактам або додаткам, таким як Teams, Outlook і OneDrive.