Популярний сервіс для вивчення мов Duolingo повідомив, що кількість людей, які вивчають українську, зросла у додатку на 577%. Такі дані з’явились у відкритому листі, який опублікувала компанія у зв’язку з російською агресією проти України. 

Найбільше українською почали цікавитись у Штатах – тут кількість учнів збільшилась на 544% від початку війни. Піку популярності  мова досягла 28 лютого і з того часу тримає позиції. У Польщі ж число тих, хто вивчає українську, зросло на 2677%. Число поляків, які її вивчають, мало наздогнати американців до кінця березня. 

У Duolingo пояснили великий запит на вивчення української великою кількістю біженців у Європі. Своєю чергою для мешканців США це спосіб висловити солідарність Україні. 

Курс української на Duolingo з’явився 2015 року. Тоді сервіс розробив його у співпраці з волонтерами Peace Corps. Через великий запит на вивчення мови, у компанії планують вдосконалити деякі елементи курсу, такі як аудіо. 

Додаток перераховує весь дохід від реклами, який отримує за курс української, на допомогу нашим біженцям. Крім того, у компанії вимкнули монетизацію в Росії та Білорусі, щоб переконатись у тому, що вони не платять податки уряду країни-агресора.