Всі найпопулярніші соціальні мережі дозволяють редагування публікацій. Так можна виправити випадкову одруківку або помилку вже після того, як пост потрапив у стрічку підписників. Така функція навіть зустрічається у месенджерах. Але соціальна мережа Twitter довго трималася на своєму та не додавала можливості редагування твітів, навіть не дивлячись на численні запити користувачів.

Дійшло до того, що після побаченої помилки у своєму твіті, англомовні користувачі дописували реплаї: Tweets, but editable. Серед українських користувачів у таких випадках я частіше помічав «Дорсі!» (Джек Дорсі — співзасновник та до недавнього CEO Twitter) з частіше за все веселим закликом додати можливість редагування твітів.

В одному із корпоративних аккаунтів компанії Twitter Comms все ж з’явилася інформація, що от-от почнеться тестування функціональності редагування твітів. Навіть з коротенькою гіфкою, яка демонструє функцію.

У твіті йдеться про те, що компанія працювала над такою можливістю ще з минулого року. Тестування почнеться протягом місяця. Але поки що виключно для користувачів підписки Twitter Blue.

Twitter Blue — преміальна підписка для найлояльніших користувачів соцмережі. Вона доступна тільки у США, Канаді, Австралії та Новій Зеландії. Підписка дозволить позбутися реклами в статтях, змінити іконку застосунку, обрати додаткову тему тощо. Заразом з нею можна отримати доступ до нових функцій.

Наразі це все, що відомо про таку довгоочікувану функцію.

Варто зазначити, що компанія так довго трималася не випадково. Аргумент «проти» був таким, що користувачу не лишають можливості виправити якісь старі дані, щоб потім сказати «Такого не було, я сказав ось так…» та вийти чистим з води. На такий випадок у, наприклад, Facebook є помітки про редагування постів та навіть історія редакцій публікацій. Також це не лишало місця для різного роду махінацій.

Як саме Twitter перестрахується від подібних маніпуляцій зараз невідомо. Але з огляду на те, як активно соціальною мережею користуються політики, високопосадовці та різні впливові особи, компанія знайде спосіб перестраховки.