Google Maps отримають велике оновлення, яке додасть ціни на платні дороги та більше деталей під час навігації, таких як стоп-сигнали та знаки зупинки. Також має бути покращена інтеграція з iOS, включаючи новий віджет та можливість отримувати маршрути на картах безпосередньо з Apple Watch.

В Google кажуть, що вперше додадуть ціни за проїзд на Google Maps, щоб полегшити користувачам вибір між платними або звичайними дорогами. Перед початком навігації карти покажуть орієнтовну вартість проїзду до місця призначення. Google зазначає, що користувачі матимуть можливість уникати перегляду маршрутів із платними дорогами в налаштуваннях програми.

Google Maps отримають оновлення навігації та покращать інтеграцію з iOS

Google також додає нові деталі в навігацію за допомогою додатка, тепер вона буде показувати світлофори та знаки зупинки. Користувачі також бачитимуть розширені деталі, як-от контури будівлі та точки інтересу. У деяких містах навігація буде показувати ще більше деталей, наприклад форму та ширину дороги, а також острови безпеки. Нова карта для навігації почне з’являтися в деяких країнах найближчими тижнями на Android, iOS, Android Auto та CarPlay.

Компанія також додає нововведення в iOS, призначені для полегшення використання Google Maps на ходу. Google випускає новий віджет закріпленої подорожі, який надає доступ до поїздок, закріплених на вкладці Go, прямо з головного екрана iOS. Якщо користувач їде за кермом, то зможе побачити час свого прибуття, наступне відправлення для транзитної поїздки та запропонований маршрут. Google також зменшує наявний віджет пошуку Google Maps.

Незабаром користувачі також зможуть отримувати маршрути карт безпосередньо зі свого Apple Watch, тобто більше не потрібно буде починати навігацію з iPhone. А можна буде натиснути ярлик Google Maps у програмі на Apple Watch, щоб автоматично почати навігацію на годиннику. Нова функція стане доступною за кілька тижнів.

Нарешті, Google Maps інтегруються безпосередньо в iOS Spotlight, Siri та додаток Shortcuts. Щоб отримати доступ до карт, ви можете сказати «Привіт, Siri, отримати маршрут на Google Maps» або «Гей, Siri, шукай у Google Maps». Користувачі почнуть бачити цю функцію в найближчі місяці. А от розширені функції пошуку Siri, Google планує додати пізніше цього літа.