Попри те, що нещодавно Німеччина погодилася передати ЗСУ 58 бойових машин піхоти PbV 501 (БМП-1), наступний запит України офіційний Берлін відхилив. Німеччина відмовилася надавати Україні БМП Marder, при тому, що у країни є надлишки такої техніки. Про це пише Мілітарний.

За даними німецького Die Welt, міністр оборони України Олексій Резніков надіслав до Німеччини запит про передачу ЗСУ 100 бронетранспортерів типу Marder.

Німеччина відмовилася надавати Україні БМП Marder

На це Міністр оборони ФРН Крістін Ламбрехт відповіла: «Є запит щодо Marder. Але всі наші власні бойові машини піхоти Marder залучені до зобов’язань НАТО, тому рішення також має бути ухвалене в межах НАТО».

У той самий час, широко відомо, що у містечку Рокензусра, що у Тюрингії, знаходиться найбільше «кладовище» військової техніки у Європі, де зберігається у тому числі велика кількість саме БМП Marder.

Німеччина відмовилася надавати Україні БМП Marder

У той час перші австралійські бронеавтомобілі Bushmaster PMV вже надійшли до України й стали на озброєння ЗСУ. Здається, на тому кінці світу більше співчувають трагедії нашої країни, ніж у майже сусідній країні.

Marder (укр. Куниця) – німецька гусенична бойова машина піхоти, яку концерн Rheinmetall виготовляє, починаючи з 1971 р. З 2014 р. їй на зміну прийшла БМП Puma від Krauss-Maffei Wegmann та Rheinmetall Landsysteme. Marder має велику кількість модифікацій і використовується арміями Німеччини, Чилі, Індонезії та Йорданії. Усього було виготовлено більш ніж 2100 БМП цього класу.

Німеччина відмовилася надавати Україні БМП Marder

Технічні характеристики
Маса – 28,5 – 37,4 т (Marder 1A1/A2 – Marder 1A5)
Довжина – 6,79 м
Ширина – 3,24 м
Висота – 2,98 м
Екіпаж – 3+6
Броня – зварна сталь 20 мм
Озброєння – 20-мм автоматична гармата Rheinmetall MK 20 Rh 202, Пускова установка ПТРК MILAN, 7,62 мм кулемет MG3
Двигун – дизельний MTU MB 833 Ea-500
Потужність – 441 кВт (591 к.с.)
Дорожній просвіт – 0,45 м
Оперативний діапазон – 520 км
Максимальна швидкість – 75 км/год