Розробник відеоігор Epic Games анонсував новий додаток для смартфона, який може створювати 3D-моделі з серії фото. Передбачається, що RealityScan дозволить сканувати реальні об’єкти за допомогою серії фото, зроблених на смартфон, та завантажувати отримані моделі до ігор або дизайнерських проєктів. 

Додаток вже доступний у бета-версії на платформі TestFlight від Apple, де буде відкритий для 10 000 користувачів. 

Epic Games продемонстрували роботу RealityScan у відео, де жінка сканує з його допомогою домашнє крісло та розміщує його у 3D-інтер’єрі. 

Результат компанія розмістила на Sketchfab, де можна детальніше роздивитись отриману модель крісла.

У користуванні RealityScan є досить зрозумілим. Щоб створити 3D-модель, слід зробити не менше 20 фото об’єкта з різних ракурсів та завантажити їх на Sketchfab. За кілька хвилин можна буде побачити результат. 

Однак за відгуками тих, хто вже спробував створювати моделі вдома, додаток працює не настільки добре, як у рекламному відео. Журналіст The Verge намагався зробити модель домашнього крісла.

Додаток RealityScan від Epic Games може робити 3D-моделі на смартфоні з серії фото

У цьому випадку створити реалістичну модель, як у відео розробника, не вдалося. Проте причина цього може бути не тільки у самому додатку. На результат могли вплинути якість камер iPhone 12 mini, погане освітлення або замала кількість фото об’єкта. Оскільки додаток вийшов поки що в обмеженій бета-версії, Epic Games, очевидно, буде доопрацьовувати його перед офіційним релізом. 

Ранній доступ до додатка для iOS заплановано на весну. Версія для Android теж має вийти цього року, однак пізніше.