Від початку повномасштабного російського вторгнення багато іноземних компаній пропонують українцям допомогу. Онлайн-сервіси для вивчення мов не залишились осторонь, повідомляє “Центр протидії дезінформації”. Ось дев’ять ресурсів, якими українці можуть користуватися безплатно. 

Busuu дарує преміум-підписку на 3 місяці, яку можуть продовжити будь-коли. Пропозицію надають українцям і людям, які проживали в Україні та були змушені евакуюватися. Підписка діє для всіх 12 мов, доступних для вивчення на сервісі. 

Drops пропонує безплатну преміум-підписку на рік. У сервісі також працюють над тим, щоб додати українську мову до мобільного додатку. У заявці на підписку потрібно вказати свої дані, мову, яку хочете вивчати, а також відповісти на запитання, що таке паляниця. 

Добірка сервісів з вивчення мов, які стали безкоштовними для українців

LingQ не лише пофарбували логотип у кольори українського прапора, а й зробили для українців безплатний доступ до всіх функцій сервісу. Щоб його отримати, слід звернутися до служби підтримки. Також сервіс зробив вивчення української мови безплатним для всіх.  

Preply скасували комісію для українців. Сервіс також допомагає переміщеним українцям вивчити іноземні мови, організовуючи відеодзвінки з викладачами-волонтерами. 

Duolingo надає безплатний доступ до преміум-версії для українців. Тут також працюють над тим, щоб зробити безплатним Duolingo English Test та передають на допомогу Україні весь дохід за рекламу, отриманий від людей, які вивчають українську в додатку. 

Ling App робить додаток безплатним для українців на шість місяців. У додатку доступні 60 мов, у тому числі ті, що найбільше потрібні переміщеним особам – польська, словацька, угорська тощо. 

Добірка сервісів з вивчення мов, які стали безкоштовними для українців

UTalk пропонує людям з України безплатний доступ до додатка для вивчення мов. 

Coursera зробила свою програму для вищих навчальних закладів безплатною для українських студентів і вишів. Інші користувачі з України також можуть безплатно проходити більшість курсів. 

Добірка сервісів з вивчення мов, які стали безкоштовними для українців

Mondly відкрила преміум-доступ для українців, які виїхали до європейських країн. Ініціатива має допомогти біженцям адаптуватися на новому місці. Щоб отримати безплатний доступ, потрібно вказати українську мову як рідну під час реєстрації.