Доволі багато інформації про війська рашистів українська розвідка та СБУ дізнавалися завдяки прослуховуванню їхніх телефонів, деякі з цих записів регулярно з’являються в офіційних джерелах інформації. Проте останнім часом з’являється багато повідомлень про те, що спецслужби рашистів так само можуть прослуховувати українців на території країни, тому нібито не варто повідомляти про пересування ворожих військ.

Як розповів голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь, усі подібні заяви виявилися фейками та частиною інформаційно-психологічних операцій. Їхня мета – залякати українців, а також примусити громадян припинити повідомляти інформацію про місця пересування ворожої техніки.

«Це – не єдиний випадок поширення серед громадян дезінформації. Згадаємо приклад, коли було розповсюджено фейкове повідомлення, що вночі українцям телефонуватимуть з невідомих номерів з метою наведення цілей для авіабомбардування, і нібито порада – відключити телефони. Звісно, воно виявилося неправдою» – зазначив Юрій Щиголь.

Тож не просто можна передавати телефоном інформацію про пересування військ окупантів, а однозначно варто це робити, щоб допомогти ЗСУ вибити ворога з нашої землі.