Samsung почав прибирати літеру «Z» з назви своїх смартфонів з гнучким екраном. Після випуску Galaxy Fold у 2019 році компанія починаючи з моделей Z Flip, Galaxy Z започаткувала серію Z, аналогічно серіям S та A. Але у 2022 році буква «Z» набула нового негативного значення. Тепер Samsung починає відмовитися від використання цього бренду, скоріше за все через його асоціацію з недавньою військовою агресією рашистів. Проте ніяких офіційних заяв з цього приводу компанія поки не робила.

У деяких східноєвропейських регіонах, таких як Естонія та Латвія, Samsung тепер продає свої смартфони з гнучким екраном як Galaxy Fold3 і Galaxy Flip3 — вже без Z в назві. Схоже, що Samsung інвестує в те, щоб ця зміна відчулася в роздрібних каналах, оскільки також друкуються навіть нові коробки без «Z». На момент написання новини пристрої все ще продаються як Galaxy Z Fold3 і Z Flip3 на більшості західних ринків, як-от США та Латинська Америка, тому це ще не глобальні зміни, але скоріше за все це зміниться вже найближчим часом.

Samsung входить до числа компаній, які вийшли зі свого бізнесу в Росії внаслідок повномасштабного вторгнення в Україну, тому логічно, що компанія хоче відмежуватися від символів, які пов’язані з підтримкою війни.