З 14 березня привабливість соціальної мережі Instagram значно покращиться, адже вона буде заборонена для майже 80 млн рашистів. Вони, звісно, зможуть обходити блокування рідним Роскомнаглядом через VPN, проте будучи покірними, навряд чи зможуть себе пересилити.

Цей подарунок світові став можливим завдяки тому, що компанія Meta Platforms Inc. прийняла безпрецедентне рішення, дозволивши розміщувати у своїх соціальних мережах Facebook та Instagram інформацію із закликами до насильства проти російських військових.

Це викликало реакцію рашистів, які через Роскомнагляд спочатку заборонили Facebook (не найпопулярнішу в Росії соціальну мережу), а потім оголосили про блокування Instagram з 14 березня.

Глава Instagram Адам Моссері написав у твіті, що «У понеділок Instagram буде заблоковано у Росії. Це рішення відрізає 80 мільйонів жителів Росії один від одного та від решти світу, оскільки близько 80% жителів Росії підписано на аккаунти в Instagram за межами своєї країни. Це не вірно».

Не можемо погодитися з м’якою позицією пана Моссері, адже рішення рашистів самоліквідуватися з Instagram піде на користь соціальній мережі та позбавить її від росповсюдження російської пропаганди.