Meta Platforms вирішила дозволити користувачам Facebook та Instagram в деяких країнах закликати до насильства проти російських солдатів та лідерів у контексті вторгнення в Україну, згідно з внутрішніми електронними листами, які потрапили до Reuters.

Соціальна мережа тимчасово дозволяє публікувати деякі пости із закликом до смерті президента Росії путіна та самоназваного президента Білорусі лукашенка, згідно з внутрішніми електронними листами до модераторів контенту.

«У результаті російського вторгнення в Україну ми тимчасово дозволили такі форми політичного вираження, які зазвичай порушують наші правила, як-от насильницькі висловлювання, наприклад «смерть російським загарбникам». Проте ми все одно не дозволимо конкретні заклики до насильства проти російських цивільних», – йдеться у заяві представника Meta.

Заклики про смерть лідерів будуть дозволені, якщо вони не містять інших цілей або не мають два показники конкретики, такі як місце розташування або метод, йдеться в одному електронному листі зі змінами правил компанії щодо насильства та підбурювання.

Тимчасові зміни політики щодо закликів до насильства до російських солдатів стосуються Вірменії, Азербайджану, Естонії, Грузії, Угорщини, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Росії, Словаччини та, звичайно, України.