Sony припинила продавати свої консолі та програмне забезпечення PlayStation в Росії, ставши ще одним великим брендом, який вийшов з країни через війну в Україні.

Представник відділу відеоігор Sony заявив, що компанія призупинила всі поставки програмного та апаратного забезпечення в країні, а також запуск нової гоночної гри Gran Turismo 7. PlayStation Store також більше не буде доступний у Росії.

«Sony Interactive Entertainment (SIE) приєднується до світової спільноти, закликаючи до миру в Україні. Щоб підтримати гуманітарну допомогу, корпорація Sony Group оголосила про пожертву в розмірі $2 млн Управлінню Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) та міжнародній неурядовій організації Save the Children, щоб підтримати жертв цієї трагедії», – йдеться у повідомленні компанії.

Знамениті бренди McDonald’s, Coca-Cola, PepsiCo та Starbucks також призупинили діяльність у Росії через резонанс з приводу вторгнення країни в Україну.

Минулого тижня компанії відеоігор почали вживати заходів для розриву зв’язків з Росією. CD Projekt, розробники науково-фантастичної гри Cyberpunk 2077 і Electronic Arts, заявили, що заблокують усі продажі ігор і контенту в Росії та Білорусі.

У п’ятницю Microsoft заявила, що зупинить усі нові продажі своїх продуктів і послуг в Росії, включаючи ігрові консолі Xbox, програмне забезпечення та послуги за підпискою. Epic Games, студія, яка стоїть за Fortnite, наступного дня пішла тим же шляхом, заявивши, що «припиняє комерцію з Росією в наших іграх».