Activision Blizzard призупиняє нові продажі своїх ігор у Росії, оголосив президент ігрової компанії Даніель Алегре в публічному листі до співробітників. Цей крок забороняє росіянам здійснювати будь-які нові транзакції з компанією, які включають як продаж її ігор, так і покупки в них.

У прес-релізі не уточнюється, чи стосується заборона як цифрових, так і фізичних ігор. Однак він підкреслює внесок компанії та її співробітників в Україну, а також пропонує ресурси для працівників, які постраждали від війни.

«Ми робимо все можливе, щоб допомогти працівникам та їхнім сім’ям, які безпосередньо постраждали від цієї трагедії», – йдеться у листі Алегрі. «Якщо вам або вашому колезі потрібна підтримка, не соромтеся звернутися до свого керівника чи місцевих керівників відділу кадрів. Я також хотів би нагадати вам, що наша Програма допомоги співробітникам доступна для тих, хто потребує емоційної підтримки в цей важкий час».

Невдовзі після оголошення Activision Blizzard, Epic Games заявила, що «припиняє комерцію з Росією» у своїх іграх, але зазначає, що не забороняє російським гравцям доступ до них. Проте поки незрозуміло, чи поширюється заборона розробника Fortnite на мікротранзакції в іграх.

Activision Blizzard та Epic Games приєдналися до зростаючого списку технологічних компаній, які припинили вести бізнес в Росії. Microsoft, яка оголосила про свої плани придбання Activision Blizzard у січні, вирішила заборонити «новий» продаж своїх продуктів і послуг в Росії та Білорусі — блок, який включає не тільки ігри Xbox, але й продукти, пов’язані з Windows, Office, Microsoft 365 та інше.